A calore alto/basso/medio | At high/low/medium heat |
A fiamma alta/bassa/media | At high/low/medium flame |
Ad alta velocità | At high speed |
Adagiare | To lay down with care |
Affumicare | To smoke |
Aggiungere mescolando | To stir in |
Ai ferri | Barbecued |
Al forno | Baked |
Al vapore | Steamed |
Allo spiedo | Broiled on a spit |
Ammorbidire | To soften |
Arrostire | To roast |
Battere | To whip, to beat, to whisk |
Bollire | To boil |
Bollito | Boiled |
Burro fuso (m.) | Melted butter |
Casseruola (f.) | Casserole |
Ciotola (f.) | Bowl |
Composto (m.) | Mixture |
Cospargere | To spread |
Croccante | Crisp |
Cucchiaino (m.) | Teaspoon |
Cucchiaio (m.) | Tablespoon |
Cucchiaio di legno (m.) | Wooden spoon |
Cuocere in bianco | To poach |
Dimezzare | To cut in half |
Estratto di vaniglia | Vanilla extract |
Farcire | To stuff, to fill |
Farcito | Stuffed |
Farina di granoturco (f.) | Cornstarch |
Fondere | To melt |
Friggere | To fry |
Frullare | To whip, to beat, to whisk |
Frullatore (m.) | Mixer |
Granturco, granoturco (m.) | Corn, maize |
Grattugiare | To grate (e.g., bread, cheese) |
Grumo (m.) | Lump, clump |
Imburrare | To butter (e.g., a baking tray) |
Immergere | To immerse |
Impastare | To knead |
In umido | Steamed |
Infornare | To bake in the oven |
Ingredienti (m.pl.) | Ingredients |
Irrorare | To sprinkle, to drizzle |
Latte intero (m.) | Whole milk |
Mescolare | To stir, mix |
Mestolo (m.) | Ladle |
Mettere a riposare | To let rest |
Mettere da parte | To set aside |
Microonde (m.) | Microwave |
Mischiare | To fold in |
Padella (f.) | Pan |
Pasta (f.) | Dough |
Pastella (f.) | Batter |
Pentola (f.) | Pot |
Portare al bollore | To bring to a boil |
Portare al punto d’ebollizione | To bring to a boil |
Preriscaldare (il forno) | To preheat (the oven) |
Punzecchiare | To prick |
Ricetta (f.) | Recipe |
Ripieno (m.) | filling |
Rosolare | To sauté |
| Salt |
Saltare | To sauté |
Sbattere le uova | Beat eggs |
Sbucciare | To peel |
Sciroppo (m.) | Syrup |
Scodella (f.) | Bowl |
Scorza (f.) | Zest (of lemon, orange, etc) |
Semolino (m.) | Semolina |
Sfoglia (f.) | Pastry sheet |
Snocciolare | To pit, to remove the stone |
Soffriggere | To brown |
Spellare | To skin |
Spennelare | To brush (with oil, egg wash, etc.) |
Spezzatino (m.) | stew |
Spremere | To squeeze (e.g., juice) |
Strapazzare | To scramble (eggs) |
Tagliare di traverso | To cut crosswise |
Tagliare nella lunghezza | To cut lengthwise |
Tagliuzzare | To dice |
Teglia (f.) | Baking dish |
Terrina (f.) | Bowl |
Tritare | To mince (e.g., meat) |
Versare | To pour |
Zucchero a velo (m.) | Powdered sugar, icing sugar (BE) |
Zucchero semolato (m.) | Refined/granulated sugar, caster sugar |
Thursday, May 29, 2008
Dizionario dei termini di cucina
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2 comments:
Questo commento e` un test
Perfetto! Grazie, Marco.
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